Wędzonki


Boczek gospodarza
Klasyczny boczek w wydaniu gospodarskim. Cały płat boczku jest zawijany i prasowany, co pozwala zachować jak najwięcej smaku i soczystości w środku. Produkt idealny zarówno do kanapek jak i do smażenia.

Boczek okopcony
Klasyka polskiej kuchni i nieodłączny składnik wielu regionalnych dań. Od lat nadając wyrazistości i charakteru rodzinnym spotkaniom przy wspólnym stole. Nasz boczek okopcony, dzięki swojej apetycznej barwie i tradycyjnemu, pełnemu aromatowi wędzenia cieszy się niezmiennym uznaniem i popularnością wśród konsumentów.

Boczek wędzony płat
Zapach i smak wędzone boczku nie ma sobie równych. Nasz boczek został poddany starannemu macerowaniu, dzięki czemu jego aromat wzbogacaj wyraźnie wyczuwalne nuty czosnku idealnie przyrządzony charakteryzuje się delikatnym, soczystym, oraz pełnym smaku wnętrzem. Wędzony naturalnym dymem.

Filet zapiekany z kurczaka
Niezwykłe połączenie wyśmienitego mięsa z kurczaka z delikatnym aromatem maślanym. Nasz zapiekaniec z kurczakiem to delikatna i soczysta wędlina. Charakteryzuje się wysokim udziałem mięsa w wyrobie oraz niską zawartością tłuszczu. Idealna propozycja na śniadaniowe kanapki.

Golonko pieczone
Delikatna i soczysta golonka wieprzowa. Przygotowana tak, że wystarczy ją podgrzać, aby wydobyć pełnię aromatu. Charakteryzują ją wyraźnie wyczuwalne nuty przypraw ziela angielskiego, liścia laurowego, czarnego pieprzu oraz czerwonej papryki.

Szynka bez konserwantów
Szlachetny mięsień szynki macerowany w specjalnej kompozycji przypraw oraz ziół w taki sposób aby nie wykorzystywać żadnych konserwantów. Również peklowanie odbywa się tylko przy udziale naturalnych dodatków.

Polędwica sopocka
Uwielbiana przez klientów ceniących zwłaszcza klasyczne wędliny. Do jej produkcji wykorzystujemy delikatne mięśnie schabu. Polędwica sopocka to krucha wędlina o soczystym i subtelnym smaku. Idealnie nadaje się na śniadanie oraz jako podstawa zimnej płyty.

Polędwica wędzona
Jedna z najbardziej szlachetnych odmian mięsa w klasycznym wydaniu. Charakteryzuje się delikatnym smakiem i subtelnie wyczuwalnym aromatem wędzenia. To wyrób dla wymagających smakoszy.

Schab z czarnuszką
Wyjątkowo aromatyczna wędlina, która swój smak zawdzięcza leżakowaniu w maceracie z dodatkiem prozdrowotnej czarnuszki. Soczysta i delikatna struktura mięsa sprawia, że to produkt najwyżej klasy. Jej bogaty bukiet smakowy będzie ciekawym dodatkiem do każdego posiłku.

Schab okopcony
Soczysty element schabu wędzony i parzony dla uzyskania delikatnej i kruchej struktury mięsa. Długotrwały proces wędzenia pozwala na uzyskanie bogatego aromatu i koloru wędzonki. Ten tradycyjny schab o wyraźnym, klasycznym dla rodzimych wędlin smaku.

Schab z liściem laurowym
Soczysty fragment schabu wędzony i parzony w siatce dla uzyskania delikatnej i kruchej struktury mięsa. Naturalny liść laurowym nadaje naszemu wyrobowi charakterystyczny i wyraźny aromat. Lubiany zarówno przez dzieci jak i dorosłych.

Schab o smaku maślanym
Wysokiej jakości, soczysty schab o niezwykle kruchej strukturze i delikatnym smaku masła, który sprawia, że wędlina łagodnie rozchodzi się po podniebieniu. Delikatny smak masła sprawdza się w połączeniu z klasycznym pieczywem. Uwielbiany przez najmłodszych klientów.

Schab z rozmarynem
Wysokiej jakości, soczysty schab o kruchej strukturze i wyjątkowym smaku. Leżakowany w maceracie z dodatkiem rozmarynu, który stopniowo uwalnia się podczas jedzenia i sprawia, że wędlina smakuje niepowtarzalnie. Wędzony dymem bukowo-olchowym, a naturalny, świeżo zmielony rozmaryn nadaje mu wyrazistego smaku i aromatu.

Schab szefa
Szlachetny mięsień wieprzowy poddany procesowi wędzenia w dymie bukowo-olchowym, którego prawdziwy sekret stanowi specjalnie dobrana, przez szefa naszej produkcji, mieszanka przypraw nadająca mu wyjątkowego smaku i aromatu. To produkt najwyżej klasy.

Szynka krucha wędzona
Popisowy wyrób naszych mistrzów masarskich. Wyrób o bardzo kruchej strukturze i delikatnym smaku. 100g tej szynki zawiera aż 121g mięsa, a wędzenie dymem bukowym nadaje jej ciemnego koloru i głębokiego aromatu. Doceniania przez nawet przez najwybredniejszych smakoszy mięsnych wyrobów.

Szynka bardzo dobra
Mięsista szynka o kruchej strukturze i delikatnym smaku. Wędzona naturalnym dymem. Podczas procesu wędzenia nabiera charakterystycznej, słodkawej nuty. Uwielbiana zarówno przez dzieci jak i dorosłych. Produkt bezglutenowy.

Szynka bez dymusia
Nietypowa odsłona szynki, której szlachetny mięsień poddawany jest jedynie procesowi parzenia, co sprawia, że zachowuje ona swą naturalną soczystość oraz smak. Jest to propozycja stworzona dla osób, które nie przepadają za aromatem i niebanalnym smakiem wędzenia. Dzięki zastosowaniu samego procesu parzenia wyrób ten jest lekko strawny, a przez to idealny zwłaszcza na śniadanie.

Szynka z czarnuszką
Wyjątkowo aromatyczna wędlina, która swój smak zawdzięcza leżakowaniu w maceracie z dodatkiem prozdrowotnej czarnuszki. Soczysta i delikatna struktura mięsa sprawia, że to produkt najwyżej klasy. Jej bogaty bukiet smakowy będzie ciekawym dodatkiem do każdego posiłku.

Szynka z kija
Wyjątkowo aromatyczna wędlina, która swój niebanalny smak zawdzięcza leżakowaniu w maceracie z naturalnych przypraw i ziół oraz procesowi wędzenia. Soczysta i delikatna tekstura mięsa. Jej bogaty bukiet smakowy będzie ozdobą każdego świątecznego śniadania.

Szynka o smaku maślanym
Wysokiej jakości, soczysta szynka o niezwykle kruchej strukturze i delikatnym smaku masła, który sprawia, że wędlina łagodnie rozchodzi się po podniebieniu. Idealnie sprawdza się w połączeniu z klasycznym pieczywem. Uwielbiana zwłaszcza przez najmłodszych.

Szynka olchowa
Szynka o delikatnej nucie smakowej i kruchej strukturze. Doceniana przez smakoszy wyrobów mięsnych. Dym wędzarniczy nadaje charakterystycznego smaku i zapachu a parzenie kruchości i soczystości.

Szynka z rozmarynem
Wyjątkowo aromatyczna wędlina, która swój smak zawdzięcza leżakowaniu w maceracie z dodatkiem rozmarynu. Soczysta o delikatnej strukturze mięsa. Jej bogaty bukiet smakowy będzie ciekawym urozmaiceniem każdego posiłku. Widoczna na zdjęciu posypka to naturalny, świeżo zmielony rozmaryn, który dodatkowo wzmacnia aromat i wzbogaca smak tego wyrobu.

Szynka mikulczycka
Mikulczyce, dzielnica Zabrza, to miejsce z którego pochodzą nasze pyszne produkty, a szynka mikulczycka to ich wybitny reprezentant. Idealnie doprawiona szynka o kruchej strukturze i wyrazistym smaku. Produkowana z najwyższej jakości mięsa wieprzowego. Z dodatkiem świeżego czosnku oraz soli himalajskiej. Wyrób wędzony. To idealna propozycja nie tylko od święta.

Szynka surowa wędzona
Szynka wędzona naturalnym dymem na zimno, produkowana ze szlachetnego mięśnia szynki. Jest wyrabiana przez nas od wielu lat i cieszy się bardzo dobrą opinią wśród stałych klientów. Idealnie nadaje się do gotowania. Zwykle szybko znika ze świątecznego stołu.

Szynka szefa
Szynka wieprzowa, której prawdziwy sekret stanowi specjalnie dobrana, przez szefa produkcji, mieszanka przypraw. Wyjątkowo aromatyczna wędlina, która swój smak zawdzięcza leżakowaniu w maceracie. Soczysta i delikatna struktura mięsa sprawia, że to produkt najwyżej klasy. Jej bogaty bukiet smakowy będzie ciekawym dodatkiem do każdego posiłku.

Szynka bukowa
Szynka wieprzowa wytwarzana według tradycyjnej receptury. Wędzona dymem bukowym, który nadaje jej ciemnego koloru i głębokiego aromatu. Charakterystyczny smak w połączeniu z delikatną strukturą mięsa sprawiają, że wędlina rozpływa się w ustach. Produkt bezglutenowy.

Szynka z masarni
Wyprodukowana w oparciu o tradycyjne receptury śląskich masorzy. Dzięki procesowi wędzenia szynka nabiera wyjątkowego, drzewnego aromatu. Dobrze komponuje się z wszelkimi sosami – tradycyjnym chrzanem, musztardą czy puszystym majonezem.

Żebra wędzone
Nasze żebra są wyjątkowo soczyste i bogate w mięso. Charakteryzuje je też wyraźnie wyczuwalny aromat wędzenie. Idealnie nadają się do smażenia, pieczenia a szczególnie jako dodatek do gotowania wyśmienitych zup.