Wyroby podrobowe, pasztety i pieczenie


Kaszanka z boczkiem
Prawdziwa gratka dla miłośników wyrobów grillowych. Do produkcji naszej kaszanki z boczkiem używamy bulionu mięsnego, aromatycznego, wędzonego boczku oraz świeżej cebuli. Całość doprawiamy naturalnymi przyprawami z dominującą nutą czarnego pieprzu.

Krupniok
Kwintesencja śląskiej tradycji i obowiązkowa pozycja każdej biesiady przy grillu. Od 40 lat przygotowywane zgodnie z recepturą śląskich masorzy. Charakterystyczny smak pieprzu i cebuli oraz soczyste wypełnienie przyjemnie rozchodzą się w ustach z każdym kolejnym kęsem.

Pasztetowa wędzona
Pasztetowa o pełnym bukiecie wyraźnych smaków. Delikatna konsystencja wzbogacona dymem wędzarniczym jest idealnym dodatkiem do kanapek, a jej smak nadaje charakteru każdej potrawie.

Pasztet z borowikami
Aromatyczna propozycja dla całej rodziny, która sprawdzi się zarówno w przypadku klasycznych kanapek, jak i wyszukanej przystawki. Sekretem idealnego smaku są wyraźnie wyczuwalne, duże kawałki szlachetnych grzybów, zatopione w puszystym, lekkim i kremowym pasztecie.

Pasztet kremowy
Puszysty i kremowy pasztet to idealny dodatek do każdego rodzaju pieczywa. Jego smak urozmaici rodzinne posiłki, a jego konsystencja urzeknie nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Pasztet świetnie komponuje się z wytrawnymi powidłami czy świeżymi warzywami.