Wyroby prosto z wędzarni


Boczek paski PZW
Zapach i smak wędzonego boczku nie ma sobie równych. Nasz boczek został poddany starannemu macerowaniu, dzięki czemu jego aromat wzbogacają wyraźnie wyczuwalne nuty czosnku. Idealnie przyrządzony charakteryzuje się delikatnym, soczystym oraz pełnym smaku wnętrzem.

Frankfurterki PZW
Od XVI wieku są dumą i popisowym wyrobem śląskich masorzy. W Jano produkowane od zawsze. Cenione przede wszystkim za charakterystyczny, tradycyjny smak z wyczuwalną nutą gałki muszkatołowej. Na każde 100 g produktu użyte zostały 103 gramy jakościowego mięsa wieprzowego.

Golonko PZW
Delikatna i soczysta golonka wieprzowa. Przygotowana tak, że wystarczy ją podgrzać, aby wydobyć pełnię aromatu. Charakteryzują ją wyraźnie wyczuwalne nuty przypraw ziela angielskiego, liścia laurowego, czarnego pieprzu oraz czerwonej papryki.

Kaszanka z boczkiem PZW
Prawdziwa gratka dla miłośników wyrobów grillowych. Do produkcji naszej kaszanki z boczkiem używamy bulionu mięsnego, aromatycznego, wędzonego boczku oraz świeżej cebuli. Całość doprawiamy naturalnymi przyprawami z dominującą nutą czarnego pieprzu.

Kiełbasa śląska premium PZW
Szlachetna kiełbasa z chudego mięsa wieprzowego, wędzona na jasny kolor z wyczuwalną nutą pieprzu i kolendry. Wykorzystany w produkcji pieprz i czosnek dodają kiełbasie dodatkowych walorów zarówno smakowych jak i zapachowych. To kolejny w naszej kolejcji klasyczny wyrób.

Kiełbasa szefa PZW
Autorski produkt inspirowany wielowiekową recepturą śląskich masorzy. Kiełbasa rzeźnika wyróżnia się wysoką zawartością znakomitego mięsa, doprawionego tradycyjnymi dla naszego regionu przyprawami – czosnkiem, kolendrą i czarnym pieprzem. Zwarta i aromatyczna.

Kiełbaski wieprzowo-drobiowe PZW
Tradycyjne, przesycone naturalnym dymem i głębokim smakiem. Wędzone na drewnie bukowo-olchowym charakteryzują się brunatnym kolorem i wyrazistymi walorami smakowymi. Miękkie, aromatyczne i uniwersalne – do podania na kanapce i na ciepło, ale też jako przekąska.

Krupniok PZW
Kwintesencja śląskiej tradycji i obowiązkowa pozycja każdej biesiady przy grillu. Od 40 lat przygotowywane zgodnie z recepturą śląskich masorzy. Charakterystyczny smak pieprzu i cebuli oraz soczyste wypełnienie przyjemnie rozchodzą się w ustach z każdym kolejnym kęsem.

Kiełbasa myśliwska PZW
Suszona kiełbasa z mięsa wieprzowego, wyróżniająca się smakiem, kruchością, zapachem oraz kształtem. Smak myśliwskiej jest typowy dla peklowanego i wędzonego mięsa wieprzowego z dodatkiem przypraw: jałowca, świeżo mielonego pieprzu oraz świeżego czosnku.

Kiełbasa ze świniobicia PZW
Delikatne, najwyższej jakości mięso wieprzowe doprawione przyprawami, a w tym grubo mielonym pieprzem oraz świeżym czosnkiem sprawiają, że ta jasna kiełbasa dosłownie podbija kubki smakowe naszych klientów.